AMSTERDAM - De reallife-soap 'Only Joling' van zanger en presentator Gerard Joling krijgt geen vervolg. Dat meldt persvoorlichter Jasper Teijsse van Yorin woensdag. "Er is nooit sprake geweest van een tweede serie en Yorin heeft naar Joling toe ook nooit een toezegging gedaan", zegt Teijsse.

Joling vertelde vlak voor zijn concert vorige maand in Ahoy' in verschillende interviews dat hij bezig was met een vervolg op zijn realitysoap. "Ik heb de interviews ook gelezen, maar die uitspraken zijn volledig de verantwoordelijkheid van Joling zelf", reageert Teijsse.

Yorin was tevreden over 'Only Joling', maar vindt dat er evenals bij Frans Bauer een insteek moet zijn voor een tweede serie. "We houden de mogelijkheid zeker open, maar vooralsnog zijn er geen nieuwe plannen en Joling is daar vanaf dag één van op de hoogte gesteld", zegt Teijsse.

Op de website van de deejay van Noordzee FM is overigens te lezen dat er zo goed als zeker een gezamenlijke reallife-soap komt van Gerard zelf, Rene Froger en Gordon. Het betreft voorlopig acht afleveringen over het leven van de drie 'Toppers in Concert' en hun aanloop naar het concert op 14 mei in de Amsterdam Arena. De zender en exacte uitzenddata en -tijden zijn nog niet bekend. Het gaat het om de acht weken voor de concertdatum.

De single van het drietal, 'Live at the Arena', behaalde vorig jaar een top-vijfnotering in de Nederlandse hitparade. De opbrengst van de single komt ten goede aan 'Orange Babies', een organisatie die hulp biedt aan zwangere vrouwen in Afrika die geïnfecteerd zijn met het hiv-virus.