Erik de Zwart wil voor wereldrecord 63 uur de wereld rond

Erik de Zwart probeert volgende week het wereldrecord rond de wereld vliegen te verbeteren. ''We vliegen in minder dan 63 uur zes continenten af'', vertelt de voormalig radio-dj aan De Telegraaf. 

Het reisgezelschap van De Zwart dient van het Guinness Book of Records reguliere lijnvluchten te nemen.

"We starten 6 juni in Afrika en volgen zoveel mogelijk de evenaar richting het oosten, van Azië via Australië, Noord- en Zuid-Amerika en Europa terug naar Afrika, waar we op 9 juni hopen aan te komen, na zes keer overstappen op evenzoveel vliegmaatschappijen”, vertelt De Zwart aan de krant.

Over zijn beweegreden zegt hij: ''Ach, ik word dit jaar 60, het is toch mooi als je zo'n wereldrecord nog eens op je naam mag zetten? Een Jules Verne-gevoel krijg ik erbij. Spartaans ja, maar de beloning zal des te bevredigender zijn. Dit wil ik een keer meemaken.”

'Afzien'

De Zwart realiseert zijn jongensdroom met de Noorse avonturier Gunnar Garfors, de Britse globetrotter Derek Bell en de Nederlander Ronald Haanstra. ''Ik heb nu nog geen idee hoe het zal zijn om zo lang aan een stuk te vliegen, 44.000 kilometer schijnt het te zijn. Afzien, dat is zeker, maar het duurt slechts tweeënhalve dag."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie