Belastingdienst legt beslag op woning Patricia Paay

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de woning die Patricia Paay in de verkoop heeft gezet, omdat de presentatrice meerdere jaren een deel van haar inkomstenbelasting niet betaald zou hebben.

Bekende Buren heeft documenten in handen waaruit zou blijken dat Paay over de jaren 2013, 2014 en 2015 de inkomstenbelasting deels, of geheel, niet heeft betaald. Ook de omzetbelasting over 2015 en 2016, net als de bijdrage van de zorgverzekeringswet over 2013 en 2014 zijn deels niet betaald.

Hoe hoog de belastingschuld is, is niet bekend. De woning staat te koop voor 475.000 euro. In 2013 betaalde de presentatrice er 410.000 euro voor, waarvan ze een deel uit eigen zak betaalde.

"Het klopt dat ik ze nog geld verschuldigd ben", zegt Paay. "Ik heb ook gezegd: als ik moet betalen, betaal ik wel, maar dat kan ik nu even niet. We zijn hier al maanden mee bezig."

Afspraken

Volgens Paay heeft zij haar afspraken met de Belastingdienst zwart op wit staan. "Daar is zelfs een notaris bij geweest. De Belastingdienst werkt veel langs elkaar heen. De een weet niet waar de ander mee bezig is."

Dat er beslag is gelegd op haar woning kwam voor Paay als een grote verrassing.

"Ik wist van niks. Ik ben al de hele dag bezig met mijn boekhouder en advocaat. Dat beslag is belachelijk en ga ik eraf laten halen. Het is door een heel raar iets gekomen. Het was geld dat Adam  (Curry, ex-man, red.) nog kreeg en dat hebben ze naar mij overgemaakt. Daar zijn ze te lang mee doorgegaan en nu moet ik het terugbetalen.Zodra het huis is verkocht, betaal ik de Belastingdienst."

Al wordt de beslaglegging opgeheven, volgens Paay is het kwaad al geschied. "Ik hoop echt dat het voor het eind van de dag geregeld is, maar dan is het al te laat. Ik sta weer gewoon voor gek. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar het zijn etterbakken. Het is echt pest Patricia dit jaar."

Lees meer over:
Tip de redactie