ORLANDO/NEW YORK - De Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly heeft de gevangenis verlaten na betaling van een borgsom van zo'n 800.000 euro (750.000 dollar). Hij is aangeklaagd voor kinderporno. De -jarige Kelly keerde vrijdag in zijn woonhuis in Chicago terug.

De populaire zanger werd de afgelopen dagen in de gevangenis van de provinciehoofdstad Bartow vastgehouden. Nu hij weer thuis is, moet hij evenwel beschikbaar blijven voor justitie. Amerikaanse radiostations kunnen ondertussen geen genoeg krijgen van zijn seksueel getinte hits als 'Bump'n Grind' en 'Your body's Callin'.

Zijn videoclips worden echter niet meer vertoond op de Amerikaanse buis. Het gerecht baseert de aanklacht op een video, waarop is te zien hoe Kelly seks heeft met een meisje "dat nog lang geen achttien is". De op de video slecht herkenbare man heeft ook seks met andere jonge vrouwen die echter al wel meerderjarig zouden zijn.

Slechte kopiën van de band zijn in de Verenigde Staten al wekenlang op elke hoek van de straat te koop.

Kelly ontkent de man op de band te zijn. Hij liet officieel verklaren, vertrouwen te hebben in het Amerikaanse rechtssyteem en rekent erop dat zijn onschuld in het proces zal worden aangetoond.

/NIEUWSR&B-zanger R. Kelly houdt van jonge meisjes (video)