Kraantje Pappie heeft zijn relatie een paar jaar geleden verbroken omdat zijn nummer Waar is Kraan een hit werd. De rapper zegt nu dat hij dacht "heel veel misstappen" te begaan als hij een relatie zou hebben.

De muzikant, die eigenlijk Alex van der Zouwen heet, had drie jaar een relatie toen zijn eerste single in de Top 40 belandde. "Toen ben ik eruit gestapt. Ik durf nu ook hardop te zeggen dat dat toen mijn enige reden was. Fucking lelijk", bekent hij in Viva.

"Ik dacht dat ik heel veel misstappen zou begaan als ik in een relatie zou zitten. Toen Waar is Kraan ontplofte en ik ineens een bekende Nederlander was, werd het leven in één klap rock-'n-roll met alles wat daarbij komt kijken. Mensen die voor je rennen, gillende meisjes, geld op de bank. Ga daar maar eens mee om."

Uiteindelijk veranderde de rapper van gedachten. "Het was verslavend en makkelijk om het Kraantjemasker 24/7 te blijven dragen. Zo rond mijn tweede album dacht ik: wacht even, is Alex er ook nog? Wie is dat eigenlijk?" 

"Met hangende pootjes" ging de rapper uiteindelijk terug naar zijn ex, met wie hij nu weer een relatie heeft. "Gelukkig heeft ze het me kunnen vergeven. Ik heb veel geluk gehad en ben nu gelukkiger dan ooit."