Het management van Boef weerspreekt berichtgeving over de rapper waarin beweerd wordt dat hij bewust een ontmoeting met een autistische jongen zou hebben afgezegd.

Een jonge vrouw schreef op sociale media dat haar autistische broertje een ontmoeting met Boef had gewonnen. Het jongetje zou de rapper na diens optreden tijdens het Lente Festival in Almelo ontmoeten, maar zo ver is het nooit gekomen.

Volgens de vrouw had de rapper geen zin. Een bewering die veel boze reacties uitlokte. Uren na deze berichtgeving heeft het management van rapper Boef aan De Telegraaf gemeld dat er geen ontmoeting was georganiseerd en dat de artiest niet wist dat de jongen op hem wachtte. 

"De organisatie heeft een winactie uitgeschreven, iets wat je normaal gesproken met het management overlegt. Dat is niet gebeurd, maar zij dachten: dat regelen we ter plekke wel. Maar Boef had een ander optreden na de show, dus hij moest direct van het podium af en de auto in. Ook is er nooit door Boef gezegd dat hij er 'geen zin' in heeft. Ik heb de organisatie gesproken en zij hebben stellig benadrukt dat dat door niemand is gezegd."

Niet nodig

De krant meldt verder dat het management van Boef contact heeft opgenomen met de vrouw en dat er ook andere gedupeerden zouden zijn. Maar veel bijval voor haar actie krijgt ze niet.

"Er waren meerdere winnaars en ook zij stonden daar in de kou. Het gaat dus niet om één persoon en dat maakt het ingewikkeld. Als de zus van het jongetje ons gewoon een berichtje had gestuurd, zonder het uitgebreid en openbaar op Facebook te zetten, dan hadden wij er óók iets mee gedaan. Dit was niet nodig geweest."

Boef was op 23 mei de grote winnaar tijdens de uitreiking van de FunX-awards. D​e rapper werd onder meer uitgeroepen tot artiest van het jaar. Met zijn hit Habiba won hij ook in de categorie beste video. Daarnaast kreeg hij de prijs voor beste mc en won hij in de categorie beste samenwerking.