Prins William kan steeds beter over zijn overleden moeder praten

Het is dit jaar twintig jaar geleden dat prinses Diana, de moeder van prins William, overleed. De prins kan daar sinds kort steeds openhartiger over praten.

Dat zegt hij in een interview met het Britse tijdschrift GQ.

"Ik kan er nu beter mee omgaan dan dat ik lange tijd heb gedaan. Ik kan open en eerlijker over haar praten en vind het minder moeilijk om publiekelijk dingen over haar te zeggen," vertelt William aan het tijdschrift.

Dat heeft volgens de prins wel bijna twintig jaar geduurd. "Als je iemand verliest, kun je er zelf voor kiezen om je verdriet te delen of juist weg te stoppen. Maar ik heb die keuze nooit gehad, omdat iedereen mijn moeder kende en wist wat er gebeurd was."

Er zijn nog vaak momenten waarop de Britse prins zijn moeder mist. "Ik had heel graag nog haar advies willen hebben en dat ze mijn kinderen op had zien groeien. Het maakt me verdrietig dat dat nooit zal gebeuren, dat zij haar nooit zullen leren kennen," aldus William.

Gezin

Prins William vertelt in het interview ook hoe belangrijk zijn gezin voor hem is. "Ik zou mijn werk niet kunnen doen zonder de stabiliteit van mijn familie. Dat is zo belangrijk voor me."

Ook wil William dat zijn kinderen opgroeien in de echte wereld en niet achter de muren van het paleis.

"Ik wil dat ze opgroeien in een vrolijke, stabiele en zekere wereld, dat vinden wij als ouders erg belangrijk. Dat is natuurlijk moeilijk door de aanwezigheid van de media, maar ik zal ervoor vechten mijn kinderen een normaal leven te geven," aldus de prins. 

Diana overleed op 31 augustus 1997 in Parijs aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De chauffeur was dronken en verloor tijdens een poging paparazzi af te schudden de macht over het stuur.

Lees meer over:
Tip de redactie