Het leven van Paul de Leeuw is niet veranderd door de milde vorm van blaaskanker die vorig jaar bij hem werd geconstateerd. "Nee, het is gewoon pure, pure pech", aldus de presentator.

"Mijn dokter zei: je sterft eerder met kanker dan aan kanker. Vaak is het een chronische ziekte geworden", vertelt de presentator maandag op Qmusic. Dat geldt ook voor De Leeuw, die vanaf maandagavond vier weken lang op de buis is met zijn 'late late night-programma' Lekker laat!. "In het geval van blaaskanker, als het mild is, en dat heb ik, dan is het heel goed behandelbaar."

De presentator zweeg maandenlang over zijn ziekte. "Ik wilde het niet van de daken schreeuwen. Je kan weinig als je het hebt, enkel stilzitten, naar de doktoren luisteren en hopen dat het weg is. Als mensen toen vroegen 'hoe gaat het', had ik daar geen antwoord op, want ik zat er nog middenin."

De Leeuw werd op 18 april schoon verklaard. "Ik heb geluk gehad, maar wil er niet dramatisch over doen. In mijn geval is het behandelbaar. Er zijn heel veel mensen die ook kanker hebben en er veel erger aan toe zijn." De komende jaren staat De Leeuw nog onder controle. "Het kan terugkomen. Het was een hele vervelende periode, maar het is onder controle."