Aaf Brandt Corstius en Gijs Groenteman trouwen volgende maand

Aaf Brandt Corstius geeft volgende maand haar jawoord aan Gijs Groenteman. Groenteman introduceerde haar vrijdag in een podcast als "aanstaande vrouw".

"Jazeker, wij gaan trouwen binnenkort", vertelde Groenteman in De eeuw van de amateur, de podcast van radiomaker Botte Jellema. "We zijn elf jaar samen op 30 juni, dat is ook de dag dat we gaan trouwen."

De twee trouwen "omdat dan alles goed is geregeld". "Dingen regelen is niet mijn grootste talent. Toen de kinderen geboren werden, moest ik allemaal brieven en formulieren invullen en naar een kantonrechter sturen. Dat heb ik nooit gedaan. Dus ik geloof dat als er iets onfortuinlijks met Aaf zou gebeuren, dat ik dan niet eens het recht op mijn eigen kinderen heb. Als je trouwt zijn dat soort dingen allemaal meteen geregeld."

Slapeloze nachten

Een huwelijk hing al langere tijd in de lucht. "Ik vroeg Aaf ten huwelijk toen ze lag te bevallen van Benjamin. Dat is 7,5 jaar geleden." In januari 2011 werd dochter Rifka geboren. Een bruiloft zat er al die jaren niet in. "Dat moet je dan allemaal regelen en organiseren. En dat is ontzettend moeilijk en vervelend. Maar het hing nu zo lang in de lucht, en mensen begonnen er ook over te praten."

Het stel wil trouwen in "een soort speeltuin vlakbij waar we heel graag komen". Over de andere details ligt het stel geregeld wakker. "We hebben heel veel zenuwen en spanningen. We hebben er ook heel veel slapeloze nachten van. Ook over de jurk."

Tip de redactie