Sarah Hyland heeft gereageerd op de kritiek dat ze te dun is. De Modern Family-actrice kampt met fysieke problemen.

"Ik wil iets aankaarten waarover heftig gediscussieerd wordt in de reacties op mijn Instagram", schrijft de 26-jarige op Twitter. "Dat iets is mijn gewicht. Normaal reageer ik niet op dit soort dingen omdat het alleen maar aandacht geeft aan negativiteit, maar ik wil iets uitleggen en liefde verspreiden."

De actrice vertelt dat ze het het afgelopen jaar moeilijk heeft gehad. "Misschien dat ik daar ooit over praat, maar op dit moment hou ik liever mijn privacy", vervolgt Hyland. "Ik wil wel zeggen dat dit jaar veel verandering heeft gebracht, en daarmee ook fysieke veranderingen. Ik heb te horen gekregen dat ik niet mag sporten. Daar ben ik erg over van streek, want ik ben een bewegingsactivist."

Anorexia

Hyland legt uit dat ze helemaal niet dun wil zijn, maar dat ze de afgelopen maanden veel spiermassa is verloren omdat haar bedrust is voorgeschreven. Ze onthult dit omdat haar werd verweten anorexia te promoten en ze niet wil dat haar jonge fans dat geloven. "Dus ik ben hier om te zeggen dat niemand het gewicht zou moeten nastreven dat ik op dit moment heb."

Toen Hyland negen jaar oud was, beek zij nierdysplasie te hebben. Vijf jaar geleden kreeg ze tijdens een transplantatie een nier van haar vader.