Rapper Boef denkt dat hij steeds meer als een voorbeeld voor jonge mensen gezien kan worden. "Ik ben een gewone jongen uit Alkmaar zonder diploma, zonder opleiding, zonder iets."

Boef, die eigenlijk Sofiane Boussaadia heet, werd naar eigen zeggen in één klap bekend en aangeklampt, maar wist niet hoe hij daarmee om moest gaan. "Ik had niet door dat ik een voorbeeldfunctie had voor die paar honderdduizend kids die me online volgen. Dat besef begint zich nu te ontwikkelen."

De rapper wil voorkomen dat jongeren hem nadoen, zo zegt hij tegen Knack Focus. "Of je het nu wilt of niet, ze spiegelen hun gedrag aan dat van jou. Met sporters gaat het net zo. In mijn vlogs en clips wil ik voortaan laten zien dat ik niet de verschrikkelijke jongen ben die iedereen in me ziet."

Boussaadia wil jongeren meegeven dat ze hun talent moeten benutten. "Of ze nu rapper, voetballer of hockeyspeler willen worden, auto’s willen repareren, koken of tuinieren: ik geloof dat iedereen een talent heeft. Doe er iets mee."