Jury bijna compleet in verkrachtingszaak tegen Bill Cosby

Elf van de twaalf benodigde juryleden in de verkrachtingszaak tegen acteur Bill Cosby zijn inmiddels geselecteerd. Het gaat om acht mannen en drie vrouwen.

De openbaar aanklager en de advocaten van Cosby zullen de rest van de week nog nodig hebben om het laatste jurylid te selecteren, maar daarna kan de zaak spoedig van start.

De zaak tegen Cosby liep vertraging op vanwege de ongeschiktheid van veel juryleden. Eenderde van de 100 opgeroepen burgers die werd gevraagd jurylid te zijn, verklaarde dat ze een vooringenomen mening hadden over de zaak. En eenderde van de potentiële juryleden zei dat zijzelf, of een familielid, slachtoffer is geweest van een aanranding.

Drogeren

Bill Cosby, bekend om zijn rol als Cliff Huxtable in de serie The Cosby Show, wordt verdacht van het in 2004 drogeren en aanranden van Andrea Constand, de coach van het plaatselijke basketbalteam voor vrouwen.

Volgens Constand ging ze akkoord met een bezoek aan het huis van Cosby, die ze om een loopbaanadvies had gevraagd. Hij gaf haar vervolgens wijn en pillen en verkrachtte haar op de bank, aldus Constand. Cosby ontkent en zegt dat het om vrijwillige seks ging.

Het proces kan volgens kenners maanden duren voor de jury tot een uitspraak komt. Cosby woont het proces in vrijheid bij, omdat hij een borgsom van 1 miljoen dollar heeft betaald.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie