Isa Hoes wil minder hard voor zichzelf zijn

Actrice Isa Hoes wil minder hard voor zichzelf zijn. Drie maanden geleden is de actrice 'in elkaar geklapt' en sindsdien weet ze dat ze anders moet leven.

Dat schrijft Hoes vandaag in een bericht op Instagram.

Hoes legt in haar bericht uit waarom ze is ingestort. Dat koppelt ze aan gebeurtenissen uit haar jeugd: "Op de lagere school werd ik door een klasgenoot geschopt en geslagen. Altijd als niemand het zag of samen met anderen die lafjes wegkeken. Maar ook ik deed niets."

Dat had gevolgen: "Ik implodeerde, had iedere dag buikpijn en wilde op een gegeven moment niet meer naar school. Wel leefde ik in mijn fantasie wereld. Wacht maar, dacht ik, als ik later groot ben word ik een hele goeie actrice!"

Scherp

Maar ook toen Hoes actrice werd bleef ze scherp en hard voor zichzelf. "Al die jaren ging ik door maar vond ik dat het beter moest en beter kon. Perfectionisme? Nee hoor, ik was gewoon een harde werker zei ik."

De actrice zegt dat ze na de dood van haar man Antonie Kamerling harder ging werken dan ooit. "Tot drie maanden geleden. Ik klapte in elkaar en zag ineens wat ik had gedaan; overleven in plaats van leven. Begrijpelijk, maar ik kon niet meer."

Hoes wil nu veranderen: "Niet meer hard zijn, maar zacht naar mezelf en de wereld om me heen. Niet meer zo perfectionistisch maar gewoon leven, genieten en vertrouwen op wat er is. Elkaar weer echt aankijken en voelen, niet de vluchtigheid en oppervlakkigheid. Dat is ook wat ik mijn kinderen wil meegeven; de ratrace, de druk van 'mooigemaakte' social media; het is allemaal niet waar!"

Lees meer over:
Tip de redactie