Cristiano Ronaldo haalt uit naar Spaanse media

Cristiano Ronaldo (32) heeft na het behalen van de Spaanse landstitel uitgehaald naar Spaanse media. Volgens de Portugese voetballer uit de pers te veel kritiek op hem. 

Volgens de sterspeler van Real Madrid lijken Spaanse media er alleen in te slagen zich negatief over hem uit te laten. Zowel zijn prestaties op het veld als buiten het veld worden volgens Ronaldo niet genoeg gewaardeerd", tekent de Spaanse krant Marca op.

Ronaldo, die zondag kampioen van Spanje werd, stelt zelfs dat hij soms behandeld wordt als een misdadiger: "Ik ben geen heilige, maar ik word soms neergezet als de duivel. Terwijl ik gewoon een gezin heb (Ronaldo heeft zoon van 7, red.) en geen gekke dingen doe."

Zijn sportieve succes ziet de voetballer dan ook als bewijs dat de critici het volledig mis hebben: "De cijfers spreken voor zich. Ik heb iedereen met dit seizoen het zwijgen opgelegd."

Champions League

Ronaldo scoorde in totaal meer dan vierhonderd keer voor Real Madrid en had daar 389 wedstrijden voor nodig. De Portugees en zijn team zijn ook nog in de race om de Champions League te winnen. Daarvoor moet Real op 3 juni de Italiaanse kampioen Juventus verslaan.

Lees meer over:
Tip de redactie