Volgens actrice Julianne Moore vinden haar kinderen Liv en Caleb Freundlich veel dingen die ze doet gênant.

"Ik denk dat wanneer je moeder zingt, danst of de dab (een soort dans, red.) doet, dit een van meest ongemakkelijke dingen is voor een kind van veertien en vijftien jaar oud.", zei de 56-jarige actrice tegen People tijdens het Filmfestival van Cannes. 

"Maar het ergste is denk ik toch het dansen in de auto", zegt ze. "Mijn favoriete nummer in de auto is het Motown-nummer Brick House van The Commodores.

Moore werd ook gevraagd naar het sociale media gebruik van haar kinderen. "Ik leer mijn kinderen dat ze dingen privé moeten houden. Voor hen gaat het vooral om de communicatie tussen hun vrienden, maar ze moeten wel weten dat het een forum is waar alles maar gezegd wordt. Aan de andere kant is het ook een creatief forum waar mensen de vrijheid hebben om te zeggen wat ze willen en ook op elkaar kunnen reageren." 

Verzonnen

Ook sprak de actrice over haar 15-jarige dochter, die zich zeer bewust is van de oppervlakkigheid van de filmindustrie. "Door het werk van mijzelf en mijn man Bart Freundlich, die regisseur is, heeft onze dochter een ander beeld van de wereld gekregen", aldus Moore.

"Toen onze dochter klein was zei ze: "Mama, andere mensen zijn wel eens bang voor een film, maar ik ben dat nooit omdat ik weet dat alles aan een film verzonnen is."