Roddeloverzicht: het dubbelleven van de koning en Patricia vertrekt

Koning Willem-Alexander heeft dubbelleven, Humberto Tan reageert eindelijk op de affaire, Freek Vonk keert terug naar de plek des onheil en Patricia Paay zegt de showbizz gedag.

Lintjes knippen, mensen beëdigen, musea openen en schepen dopen: als lid van het Koninklijk Huis heb je een uitgebreid takenpakket. De koning, de koningin en hun familieleden rennen het hele land door om daar voor allerlei organisaties banketten te openen, het belang te benadrukken van het bestaan van allerlei organisaties en aandacht te vragen voor belangrijke zaken.

Met al die verantwoordelijkheden zou je denken dat er nauwelijks tijd overblijft voor andere dingen, maar deze week was het gesprek van de dag dat onze koning regelmatig in het vliegtuig zit! En dat is dan niet in een privévliegtuig waar hij relaxt onderuitgezakt zit te wachten tot de plaats van aankomst is bereikt, wel nee! De koning zit zelf aan het roer bij de KLM.

Als co-piloot vliegt hij twee keer per maand Nederlandse passagiers naar hun plaats van bestemming, zonder dat zij vaak enig idee hebben wie er in de cockpit zit. "Voor 11 september stond de deur van de cockpit gewoon open. Regelmatig kwamen mensen er een kijkje nemen. En dan vonden mensen het leuk of verbazingwekkend dat ik daar zat. Na 11 september ging de cockpitdeur dicht en is er veel minder contact tussen de cabine en de cockpit. Maar ja, sommige mensen herkennen mijn stem bij het omroepen tijdens de vlucht."

De aanwezigheid van de koning in de cockpit heeft nog nooit voor hysterische taferelen gezorgd, simpelweg omdat mensen hem vaak niet eens herkennen. "Nee, niet dat ik weet. Ook als we vanuit het bemanningscentrum in KLM-uniform met pet door Schiphol heen lopen, zijn er heel weinig mensen die je herkennen."

Nederland reageerde verrast, terwijl toch best al een tijdje bekend was dat Willem-Alexander wel eens een rondje vloog. In het buitenland leken ze er deze week nog meer van onder de indruk. 'Wie zit er achter de knopjes bij KLM? Soms is dat de Nederlandse koning', kopte The New York Times.

'Hollandse koning onthult geheime vluchten als co-piloot', meldde BBC en zelfs in India waren ze verbaasd: 'Geen wonder dat het de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is, de koning vliegt zelf bij KLM.'

De koning blijft er nuchter onder. Hij stond donderdag gewoon weer één van zijn andere taken uit te voeren: het uitreiken van de Appeltjes van Oranje.

Humberto reageert

Wekenlang kon het nergens anders over gaan dan de vermeende affaire tussen Humberto Tan en Dionne Stax. Was Humberto echt weg bij de moeder van zijn kinderen? Zou Dionne echt zo haar best hebben gedaan om de presentator te veroveren? Was de vonk al overgeslagen tijdens de jaarwisseling van 2015 op 2016?

De bladen stonden er vol mee en aan de hand van foto's werd behoorlijk gespeculeerd. De grote ontbrekende factor bleef echter de reactie van de twee hoofdpersonen zelf. Niet een keer reageerden de twee direct op de geruchten en ook nooit werd er iets bevestigd.

Dat er veel moeite werd gedaan om toch een reactie te krijgen wisten we al: voor de deur van het appartementencomplex waar Humberto zou verblijven werd door paparazzi gebivakkeerd en van het balkon van Dionne werden foto's gemaakt.

En daar bleeft het niet bij, zo bleek deze week, toen Humberto voor de eerste keer reageerde op de vele geruchten. De presentator zei nog altijd niet of de verhalen kloppen of niet, maar sprak zich wel kritisch uit over de manier waarop paparazzi te werk gingen.

"Het enige wat ik daarover wel kan zeggen is dat ik me echt afvraag wat voor zin het heeft om mijn zoontje van negen te achtervolgen. Dan moet je je echt afvragen: hoe ga jij van huis 's ochtends, als je dit gaat doen?", aldus Humberto tijdens een vraaggesprek op de Hogeschool voor Journalistiek in Zwolle.

Hoewel Humberto hier nog relatief duidelijk was, werd hij later vager in zijn antwoorden toen hem gevraagd werd wat hij vond van de verdere berichtgeving. "Omdat je met je hoofd op tv bent, wordt er verwacht dat er iets aan de hand is thuis, of niet aan de hand is, dat je daarover vertelt. Dat heb ik nooit gedaan en dat ga ik ook nooit doen."

Antwoorden van Humberto zullen we dus nooit krijgen over de vermeende affaire. En het lijkt erop dat de bladen het toch al niet meer zo boeiend vinden: zij zijn al weer druk bezig met de affaire van Frank Masmeijer.

Haai, ben ik weer

Als je iets akeligs overkomt zal je proberen alles te vermijden wat je er aan doet denken. Na een auto-ongeluk ga je het liefst niet snel weer achter het stuur, als je valt van de rekstokken tijdens gym zul je er alles aan doen er niet nog een keer in te hoeven hangen en als je een keer overgegeven van een bepaald gerecht zul je je tien keer bedenken voor je het nog een keer eet.

Toch wordt vaak gezegd dat het juist goed is om je angsten onder ogen te zien en dat je je niet moet laten tegenhouden door dat waar je bang voor bent. Freek Vonk zal die gedachte ook aanhangen: de bioloog zwom enkele weken nadat hij werd gebeten door een haai alweer met de beesten en nu keert hij zelfs terug naar de plek des onheils.

"We gaan afmaken waar we toen aan zijn begonnen", aldus Freek. De bioloog voelt geen enkele angst om weer tussen de haaien te gaan staan. "Ik ben nooit bang geweest en er is geen vezel in mijn lijf die hierover twijfelt. Niks weerhoudt mij ervan om mijn passie te volgen. Ik hou van haaien en zal altijd van haaien houden."

Freek werd begin februari flink toegetakeld door een van de haaien, waar hij niet alleen een extreem bloederige wond aan overhield, maar ook een probleem met wat zenuwen in de arm. Gelukkig lijken de gevolgen van de beet mee te vallen. "De wonden zijn zeer goed genezen en het enige wat je nog ziet, zijn de dikke littekens."

Het gevoel in de huid van Freek is echter nog niet terug, al lijkt dat hem niet zo heel veel te schelen. "Misschien komt het terug, maar zo niet: jammer dan. Er zijn ergere dingen."

Hopelijk komt Freek dit keer zonder kleerscheuren terug en blijft zijn andere arm gespaard. Om nu in allebei je armen geen gevoel te hebben is wel heel heftig.

Vertrekken

Patricia Paay heeft begin dit jaar flink wat over zich geen gekregen. De presentatrice was lange tijd het gesprek van de dag nadat er seksvideo's van haar waren opgedoken, waarvan we even dachten dat ze er niet meer vanaf zou komen.

Wat blijkt: als een volgend schandaal zich aan doet, zijn weinig mensen nog bezig met het vorige schandaal. Je een tijdje koest houden, wil ook nog wel helpen en dus trok Patricia voor de zekerheid even naar het buitenland.

Met haar kersverse echtgenoot genoot ze van mooi weer in een warm land en bij terugkomst zag ze er volgens de bladen alweer een stuk beter uit. Wat een beetje rust al niet voor een mens kan doen.

Voldoende was het helaas niet; de schaamte blijft en dus besloot Patricia zich zo min mogelijk in het openbaar te vertonen. Maar ja: een mens heeft ook behoefte aan wat vermaak en moet dus op een gegeven moment weer de deur uit. 

Patricia deed dat in het Concertgebouw in Amsterdam waar Wesley Bronckhorst een optreden gaf. Waar Privé eerst nog positief was over de fantastische uitstraling van Patricia, merkten ze halverwege het concert toch op dat het nog niet zo lekker met haar ging. De blondine zou zich uiteindeijk achter haar programmaboekje hebben verscholen uit angst voor de kritische blik van omstanders.

Story weet het dan ook zeker: Patricia vertrekt. In het dorp waar ze woont is geen plek voor de presentatrice en haar schandalen en dus gaat ze op zoek naar iets anders. Waar zij en haar man dan moeten gaan wonen, weten de ingewijden dan weer niet.

Patricia zou dolgraag in de buurt van haar familie willen wonen en dus ligt Rotterdam voor de hand, maar volgens de bronnen van Story is het minstens zo aannemelijk dat Patricia naar België vertrekt.

Ondertussen zegt de presentatrice zelf helemaal niks meer tegen de pers. Ze heeft voor even genoeg van alle sensatiezoekers.

Lees meer over:
Tip de redactie