AMSTERDAM - Gerrie Ruijmgaart, beter bekend als pa Tokkie, moet waarschijnlijk zestig dagen de gevangenis in. Dit meldt het management van 'De Tokkies', 'Jan Vis Agency'. Ruijmgaart is in 2002 veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur of zestig dagen cel, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij. De aanleiding van de vechtpartij was het lastigvallen en bedreigen van zijn dochter Natascha Ruijmgaart.

Op de bewuste dag werd Natascha door een Amsterdammer geslagen met een boksbeugel. Zij riep telefonisch de politie en haar familie te hulp. De familie was eerder ter plaatse en er ontstond een vechtpartij met de Amsterdammer. De man werd veroordeeld door de Amsterdamse politierechter. De rechter achtte vervolgens ook bewezen dat Gerrie Ruijmgaart had deelgenomen aan de vechtpartij en legde hem de taakstraf op. Ruijmgaart stelt dat hij slechts de vechtenden uit elkaar probeerde te houden.

Door de zoektocht van 'De Tokkies' naar een nieuw onderkomen zijn de oproepen van de reclassering de taakstraf uit te voeren nooit bij Ruijmgaart aangekomen. Daarom heeft de officier van justitie deze omgezet in zestig dagen gevangenisstraf. Ruijmgaart heeft inmiddels via zijn advocaat een bezwaarschrift ingediend bij de Amsterdamse rechtbank om te bereiken dat hij alsnog in de gelegenheid wordt gesteld de taakstraf uit te voeren.

Volgens Ruijmgaart wordt zijn dochter nog regelmatig bedreigd met de dood en heeft de politie nog geen actie ondernomen. De vechtpartij waarvoor Ruijmgaart is veroordeeld, is zijn eerste vergrijp.