AMSTERDAM - Op donderdag 2 juni 2005 komt de controversiële band Marilyn Manson voor een eenmalig concert naar Nederland. Marilyn Manson stond voor het laatst op de Nederlandse planken op 14 december 2003 in een uitverkochte Heineken Music Hall. Wederom zal de Heineken Music Hall te Amsterdam het toneel zijn voor de altijd even bijzondere show van Marilyn Mansons shockrock.

De voorverkoop van het concert van Marilyn Manson begint aanstaande zaterdag 22 januari 2005.

Je houdt ervan of je haat het, maar feit blijft dat de band Marilyn Manson met de gelijknamige zanger (geboren als Brian Warner te Canton, Ohio) onbetwist de meest beruchte is van de jaren negentig. Ontstaan in 1989 werd Marilyn Manson in 1992 bestempeld tot populairste band van Zuid Florida. Vanaf 1993 ging het hard met Marilyn Manson.

Middels een mega marketingcampagne en op een platform van sex, drugs en satanisme steeg hij naar de top van alle charts. Ze tourden met Nine Inch Nails en ook de eerste langspeelplaat van Marilyn Manson werd een feit; op het label van Nine Inch Nails' Trent Reznor kwam Portrait of an American Family uit in de zomer van 1994. Met het daaropvolgende album Smells Like Children (1995) brak Marilyn Manson definitief door bij het mainstream publiek, met name door de hitsingle Sweet Dreams (Are Made Of This).

Het in 1996 verschenen album Antichrist Superstar kwam dan ook binnen op nummer 3 in de Billboard Charts. Op 2 juni 2005 zal Amsterdam mogen genieten van de gothics die weer trouw naar Amsterdam zullen togen voor het concert van Marilyn Manson. Want dat hij een grote schare trouwe fans heeft, dat is iets wat als een paal boven water staat. Zij zullen vast ook in het bezit zijn van de laatste CD van Marilyn Manson; in september 2004 is Lest we Forget uitgebracht, het ultieme overzicht van Marilyn Manson. Op het album staan onder andere de hits The Dope Show, Tainted Love, This is the new Shit en vele anderen. En reken maar dat de die-hard-fan ze allemaal mee kan zingen.