Kampioenschap Feyenoord een van mooiste dagen in leven Jandino Asporaat

Voor Jandino Asporaat (36) was het kampioensduel van Feyenoord zondag 'een van de mooiste dagen' uit zijn leven. "Na de geboorte van mijn kinderen denk ik. Het was magisch", zegt hij tegen NU.nl.

De komiek dacht onderweg naar De Kuip, waar hij de wedstrijd (3-1) keek, nog hoe mooi het zou zijn als voetballer Dirk Kuyt het winnende doelpunt zou maken.

"Dat het zo’n sprookje zou worden, had ik niet verwacht." Kuyt maakte die dag alle drie goals voor Feyenoord, dat die dag voor de vijftiende keer kampioen van Nederland werd.

Ego

Asporaat, die volgende maand met de Gabbers in de Ziggo Dome staat, heeft bewondering voor Kuyts rol als aanvoerder. "Hij moest veel slikken. Sommige jongens spelen sneller of beter."

Volgens Asporaat  kun je dan twee dingen doen:"Je ego laten spreken en rebels worden, of een echte aanvoerder zijn en doen wat je moet doen op het moment dat het moet gebeuren."

De overwinning maakte Asporaat, die gedeeltelijk opgroeide in Rotterdam, emotioneel.

"Maar dat heeft met veel dingen te maken. Het gaat in Rotterdam veel verder dan voetbal. Het is typisch Rotterdams om te denken: we krijgen het niet makkelijk, maar we geven niet op. Als je hard blijft werken komt er een moment dat je beloond wordt. Ik was geëmotioneerd om te zien dat er in de stad eindelijk regen viel na jaren droogte."

Lees meer over:
Tip de redactie