AMSTERDAM - Bekende Nederlanders bezoeken dinsdag kinderdagverblijven, basisscholen, peuterspeelzalen, bibliotheken en boekwinkels om kinderen voor te lezen die zelf nog niet kunnen lezen. Het Nationale Voorleesontbijt is onderdeel van De Nationale Voorleesdagen. Deze duren tot en met 29 januari.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Aan de voorleesdagen werken onder anderen zangers als Simone Kleinsma, en Veldhuis & Kemper mee. In Doetinchem leest Benny Jolink, leadzanger van de band Normaal, voor in kinderopvangverblijf Yunio. Vorig jaar kwamen veel prominenten uit het bedrijfsleven op het evenement af zoals NS-directeur Aad Veenman en Jacques Schraven van VNO-NCW. Ook prinses Laurentien heeft kinderen voorgelezen.

Naast de zingende BN-ers is politiek Nederland actief. Burgemeester van Amsterdam Job Cohen bezoekt de basisschool Visio-Comenius voor blinde en slechtziende kinderen. Minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk zal de kinderen van kinderdagverblijf Saskia in Den Haag voorlezen. Ook lokale bekendheden werken mee aan het Voorleesontbijt.

De campagne wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden en is georganiseerd door de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) op initiatief van de stichting Lezen. Doel van de voorleesdagen is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen.