Bill Cosby bedankt gezin voor steun voorafgaand aan rechtszaak

Bill Cosby heeft via sociale media zijn kinderen en vrouw bedankt voor de steun die zij hem geven nu de komiek over twee weken in de rechtszaal moet verschijnen. De 79-jarige Cosby wordt verdacht van seksueel misbruik.

"Ik hou van jullie Camille, Erika, Erinn, Ensa en Evin - blijf vechten", aldus Cosby op Twitter. Het bericht volgt een dag nadat zijn dochter in een interview heeft gezegd dat racisme een grote rol heeft gespeeld in het seksschandaal rond haar vader.

Bij de Amerikaanse radiozender Sirius XM heeft de 79-jarige Cosby gereageerd op de stelling van zijn dochter. Het gehele interview is dinsdag (plaatselijke tijd) te horen, maar de zender heeft vast wat fragmenten vrijgegeven aan verschillende media.

"Zou kunnen, zou kunnen. Ik kan er niets over zeggen, maar als ik naar bepaalde dingen kijk, en op mijn situatie betrek, er zijn zoveel tentakels. Zoveel verschillende - misdadig is een groot woord. Maar ik geloof echt dat een deel ervan dat wel kan zijn."

Op 5 juni start de zaak van Andrea Constand tegen Cosby. Zij is één van de bijna zestig vrouwen die de Cosby Show-ster ervan beschuldigen hen gedrogeerd te hebben om zo seks met ze te kunnen hebben. In het interview noemt de komiek het grote aantal beschuldigingen die losstaan van deze zaak "een indrukwekkende manier om de publieke opinie aan de andere kant te krijgen".

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie