Taylor Swift ruziet met dj over getuigen rechtszaak

Taylor Swift en de radio-dj die ervan wordt beschuldigd haar bij haar achterste te hebben gegrepen maken voorafgaand aan een rechtszaak ruzie over de getuigen.

De twee staan begin augustus tegenover elkaar in de rechtbank. Beide partijen willen dat de rechter getuigen van de ander niet toestaat. Swift meent dat de financieel expert van David Mueller niet capabel is.

Mueller heeft op zijn beurt  bezwaar tegen de professor vrouwenstudies die de zangeres wil opvoeren, omdat zij geen graad in psychologie heeft.

Mueller ging in 2013 samen met zijn vriendin tijdens een ontmoeting met fans op de foto met de zangeres. Nadat het kiekje was genomen, beschuldigde het beveiligingsteam van Swift de dj ervan haar onzedelijk te hebben betast, waarop het stel het gebouw uit werd gezet. Twee dagen later werd de dj ontslagen.

Mueller beweert niets verkeerd te hebben gedaan. Het team van Swift gaf destijds als reactie dat het bewijs had overgedragen aan zijn werkgever.

Vernederend

Twee jaar na zijn ontslag besloot de dj de zangeres aan te klagen voor het verliezen van zijn baan. Zij startte daarop ook een rechtszaak.

Haar advocaten schreven: "Het doel van deze claim is te laten zien dat Mueller schuldig is aan vernederend en immoreel gedrag jegens Ms. Swift, en als voorbeeld te dienen voor andere vrouwen die mogelijk aarzelen deze vernederende en buitensporige daden publiekelijk te herleven."

In de papieren benadrukten de advocaten van Swift ook dat het niet ging om een onhandig uitgevoerde fotopose van de dj. "Mueller legde niet slechts zijn hand op mevrouw Swift tijdens het poseren. Hij tilde haar rok op en betaste haar."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie