AMSTERDAM - Ellen ten Damme gaat meedoen aan de Duitse voorronden van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft Tom Jaspers, woordvoerder van het management van de zangeres, maandag bevestigd.

Maandagochtend zei Ten Damme in het radioprogramma van Giel Beelen op Radio 3FM 'er in eerste instantie geen interesse' voor te hebben. "Maar nu heeft ze toch besloten in maart aan de Duitse voorronden van het festival mee te doen", beaamt Jaspers.

'Plattgelickt'

De bekende Duitse artiest Udo Lindenberg schreef een half jaar geleden het anti-oorlogslied 'Plattgefickt' voor Ten Damme. "Het nummer gaat over een man die niet naar Irak kan, omdat ik hem heb platgeneukt. Maar de titel hebben we van de organisatie moeten veranderen in 'Plattgelickt'", aldus de zangeres tegen Beelen.

Carrière

Jaspers ziet kansen voor Ten Damme bij de oosterburen. "Ellen wordt als beginnend artiest onder Udo's hoede genomen en dat kan goed zijn voor haar carrière in Duitsland." Een gedeelte van het liedje is te beluisteren op de website van Udo Lindenberg.