AMSTERDAM - De Colombiaanse zangeres Shakira werkt hard aan een comeback. Dat meldt de zangeres op haar eigen website. Haar nieuwe album zal dit voorjaar moeten verschijnen. "Vorig jaar heb ik met bekende getalenteerde muzikanten hard gewerkt aan nieuwe liedjes", schrijft Shakira.

Shakira schreef het afgelopen jaar meer dan zestig nieuwe liedjes. "Bij enkele songs kreeg ik meteen een tekstidee in het Engels en bij andere alleen in het Spaans", laat de 27-jarige zangeres weten. Op haar nieuwe cd zal zij een 'compleet nieuw geluid' laten horen en zingt ze een duet met 'latin'-zanger Alejandro Sanz. Hij scoorde in 1996 in Nederland een bescheiden hit met de single 'La fuerza del corazon'.

Debuutalbum

Shakira verkocht wereldwijd miljoenen exemplaren van haar Engelstalige debuutalbum 'Laundry service'. In Nederland scoorde zij in 2002 twee nummer één-hits van dit album met de liedjes 'Whenever, wherever' en 'Underneath your clothes'. Haar laatste wapenfeit was de dvd 'Live and off the record' met opnamen van het concert in 2003 in Ahoy' Rotterdam en een unieke documentaire.

Spanje

Op het forum van haar website is ook het gerucht te lezen dat Shakira Amerika zal verlaten om zich te vestigen in Spanje. Daar schreef zij de meeste liedjes voor haar nieuwe album.