ATLANTA - De Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly is aangeklaagd wegens seks met een veertienjarig meisje en het maken van video-opnames daarvan.
R. Kelly

Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN woensdag. Indien schuldig bevonden kan de zanger tot vijftien jaar achter de tralies verdwijnen. De zanger is nog niet aangehouden.

Bekijk video

De politie houdt R. Kelly (33) al drie jaar in de gaten. Het onderzoek begon na geruchten dat de artiest een verhouding had met de veertienjarige dochter van een zakenkennis. Op een videoband, die bij een krant in Chicago terechtkwam, zou te zien zijn dat R. Kelly seks heeft met het meisje.

Nepband

Volgens CNN hebben het meisje en haar ouders de beschuldigingen ontkend. R. Kelly heeft eerder al gezegd dat de videoband nep is.

De zanger is eerder beschuldigd van seks met minderjarigen. Hij schikte een rechtszaak met twee vrouwen die hem daarvan beschuldigden.

Aaliya

Later bleek dat R. Kelly trouwde met de intussen overleden zangeres Aaliya toen zij pas vijftien pas. Het huwelijk werd daarop ontbonden.

Een derde zaak draait om een vrouw die zegt dat de zanger haar zwanger heeft gemaakt toen ze nog een tiener was. Hij zou haar hebben gedwongen tot een abortus.

R. Kelly verkocht de afgelopen jaren miljoenen cd's in de wereld. Hij had een wereldhit met I Believe I Can Fly. Hij was als producer betrokken bij wereldsterren als Michael en Janet Jackson, Céline Dion en The Isley Brothers.