LONDEN - Een naaste medewerker van de Britse prins Charles heeft zijn werkgever ervoor gewaarschuwd dat zijn zoon prins Harry racistische vrienden heeft. Dat heeft de krant The Independent zondag bericht.

De Prins of Wales was gewaarschuwd door een van zijn topadvisseurs dat hij direct moet optreden om zijn zonen te scheiden van een "groep die racisme en kleingeestigheid tamelijk grappig vindt", aldus de krant.

Harry (20) had zich vorige week op een verjaardagsfeestje van een vriend verkleed als nazi en droeg om zijn arm een band met een swastika.

Volgens de zegsman is prins Harry, de derde in lijn voor de troonsopvolging, zich de afgelopen jaren steeds onbetamelijker gaan gedragen, maar werd hij niet of nauwelijks terechtgewezen.

Verontschuldiging

De verkleedpartij van Harry deed nationaal en internationaal veel stof opwaaien. De prins bood woensdag zijn verontschuldigingen aan voor zijn gedrag, maar veel Britten vinden dat niet genoeg.

Uit een opiniepeiling die is uitgevoerd door de krant Sunday Mirror blijkt dat driekwart van de Britse bevolking de blunder van Harry afkeurt. Van de jongeren in de leeftijd van 18 tot 24 jaar heeft 52 procent echter geen moeite met Harry's keuze.

William

Van de ondervraagden vindt verder 55 procent dat prins William zijn broer Harry had moeten verhinderen zich zo uit te dossen. William zou erbij zijn geweest toen Harry het pak huurde.