Ex-vrouw Ruud Gullit gaat in hoger beroep in alimentatiezaak

De ex-vrouw van Ruud Gullit, Cristina Pensa, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak die de rechter in april deed in de alimentatiezaak tussen de twee. Pensa moest van de rechter inzage geven in haar belastingaangiften, net als de aangiften van haar twee kinderen.

Gullit daagde zijn ex-vrouw voor de rechter omdat zij beslag had laten leggen op een woning die de oud-voetballer probeerde te verkopen. Pensa meent dat Gullit een nog openstaande alimentatieschuld bij haar heeft van zo'n 62.000 euro.

De rechter bepaalde eind april dat de beslaglegging op de woning zou worden opgeheven en dat Pensa en haar kinderen Quincy (25) en Cheyenne (22), hun bankafschriften en alle huurovereenkomsten met Gullit moesten delen.

Haar advocaat Glenn Haulussy laat aan De Telegraaf weten dat zijn cliënte graag wil dat er haast wordt gemaakt met het hoger beroep. "Wij willen dat het hof zegt dat het vonnis van het kort geding niet ten uitvoer mag worden gebracht totdat er een uitspraak is gedaan in het hoger beroep. We willen die uitspraak graag voor 18 mei."

De haast van Pensa heeft te maken met opgelegde dwangsommen: de rechter bepaalde dat er vier weken na betekening van het vonnis, op 18 mei, een dwansom van 1.000 euro per dag betaald moet worden als Pensa en haar kinderen de stukken niet zouden aanleveren.

Italië

Pensa woont met haar twee kinderen in Italië, waar de vader wettelijk verplicht is een vergoeding te betalen voor zijn kinderen zolang zij geen vaste baan of eigen inkomen hebben. Gullit heeft eerder in verschillende interviews in twijfel getrokken of deze voorwaarden nog gelden, omdat Quincy inmiddels speelt bij een professionele Portugese voetbalclub

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie