Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen van deze week. Met daarin: er armoe heerst in 't paleis, Ruud de Wild gesnapt werd, Marco Borsato met de pet langs ging, het geluk zich tegen Linda de Mol lijkt te keren en oh ja, hoe gaat het eigenlijk met Sylvie Meis en haar Rafael? Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Armoe in 't paleis

Privé heeft een mooie fotoreportage van paleis Soestdijk. Ze hebben foto's van het interieur weten te bemachtigen. We zien een koninklijke ontvangstkamer, met mooie vloerkleden, statige kroonluchters en fraai meubilair. Precies zoals we dat bij een paleis verwachten. Maar als we de persoonlijke vertrekken van prins Bernhard en Juliana zien, ziet het er een stuk minder chique uit. De televisiekamer van Bernhard is kaal, met veel oude lichtbruine houten meubels met simpele ijzeren knoppen, burgerlijk bruine gordijnen, grijs behang op de muren en een wiebelig tafeltje waar de tv op staat. Volgens Privé waren de sobere meubeltjes heel 'design' in de tijd dat Bernhard en Juliana trouwden, de jaren '30. Dat zal allemaal best, feit is wel dat een interieur na dik 70 jaar echt wel versleten is. Zelfs als het in een paleis heeft gestaan en dagelijks door een lakei is afgestoft en in de was gezet. Het blad concludeert dan ook terecht dat als Willem Alexander hier met zijn gezin wil gaan wonen, er voor vele miljoenen aan verbouwd en gemoderniseerd moet worden.

Radio Ruud

Een paar weken geleden was het hot news: Ruud de Wild en Tatum Dagelet gingen scheiden. In één van de roddelbladen bitste een boze Tatum dat Ruud 'mooie verhaaltjes' kon vertellen en onmiddellijk werd er gefluisterd dat Ruud een ander zou hebben. Er werd ook al meteen een foto getoond van de nieuwe juffrouw: een donkerharige medewerkster van het radiostation 538. Ruud ontkende in alle toonaarden, maar om hem heen bleef er geroddeld worden. En deze week heeft Weekend foto's weten te bemachtigen van Ruud die gezellig door Amsterdam wandelt met deze Aafke. Oké, ze zijn niet zoenend betrapt, dat moet gezegd. Maar op één foto strekt Aafke haar hand uit en raakt het achterwerk aan van de DJ. Toch wel een intiem gebaar, nietwaar? Dat doe je niet zomaar met elke collega van je werk. Ruud zwijgt echter in alle talen. Weekend hoopt echter dat hij binnenkort 'uit de kast' zal komen.

Oké, Marco

Dat Marco Borsato zijn hart op de goede plaats heeft zitten, wisten we al. Niet voor niets is hij tot ambassadeur van War Child gekozen. Zelfs op vakantie laat Marco zien dat hij wat voor anderen overheeft. In Privé en Story het verhaal van Marco en familie die op terugreis zijn van een vakantie naar Curaçao. In het vliegtuig besluit Marco spontaan geld op te halen voor Azië. Hij leent het jasje en de pet van de piloot en gaat vervolgens langs alle stoelen in het vliegtuig. Natuurlijk geeft iedereen gul en de zanger haalt dan ook maar liefst 3000 Euro op. Tot slot poseert hij nog met zijn bekende camera-lach samen met de stewardessen en dan kan hij weer rustig gaan zitten.

Voetbalhuwelijk

In Party een verhaaltje over Sylvie Meis en haar voetballer Rafael van der Vaart. Ach ja, die twee, dat is alweer lang geleden dat we daar wat van hoorden. De voorbereidingen voor hun huwelijk in juni zijn in volle gang en misschien dat Sylvie het te druk heeft voor societyfeestjes. Want al maanden geleden verkondigde ze niet meer te werken, maar zich full time bezig te houden met de inrichting van hun nieuwe huis en het huwelijk. Echt zoals het een voetbalvrouw betaamt dus. Over dat huwelijk is trouwens veel te doen. Hun grote dag planden ze op dezelfde dag als Ajax-doelman Maarten Stekelenburg, die al veel langer van tevoren deze datum had vastgezet. Maar het schijnt dat Sylvie van geen verandering wilde weten. Hierdoor zijn in de Ajax-ploeg twee kampen ontstaan, die óf naar het huwelijk van Maarten gaan óf alleen naar Rafael. Party hoopt van harte dat trainer Ronald Koeman de mannen bij elkaar kan houden en dat deze trouwperikelen niet al te veel effect op het voetbal hebben.

Poetst Linda de pot?

Linda de Mol lijkt geboren voor het geluk. Alles wat ze aanraakt verandert in goud: tv, toneel, tijdschrift, film, gezinnetje. Ze is een drukbezette vrouw door al haar activiteiten, maar thuis loopt alles gelukkig op rolletjes. Linda zegt vaak dat dat door haar fán-tás-tische vriend Sander komt, maar uit een stukje in Story blijkt dat niet helemaal zo te zijn. In het artikeltje staat namelijk dat Linda op vakantie was in Portugal, toen ze een overlijdensbericht kreeg. Het ging om haar vaste huishoudster, die in Nederland haar huishouden bestiert. Linda plaatste een rouwadvertentie in de krant en die werd mede ondertekend door ene Guda en Patrick. Dat blijken óók twee medewerkers te zijn van Linda's huis. Nou willen we niets nadeligs zeggen ten koste van die leuke krullebol Sander, maar met drie man personeel erbij thuis, blijven er niet heel veel vervelende huishoudelijke klusjes over voor hem. Dus logisch dat het echtpaar De Mol zich lachend door het dagelijks leven heen beweegt. Het is maar te hopen voor Linda (en haar relatie) dat ze snel een goede vervangster vindt voor de huishoudster, want of het zo leuk blijft als je zelf wekelijks alle badkamers en wc's van je gigantische huis moet schrobben, is de vraag.