Dwayne 'The Rock' Johnson ziet presidentschap als mogelijkheid

Voor Dwayne 'The Rock' Johnson is een carrière in de politiek nog steeds een mogelijkheid. Het idee om president te worden houdt hem al een jaar bezig.

Dat zegt de acteur in een interview met GQ.

Johnson vertelt dat een presidentschap voor hem "zeker een mogelijkheid is". Als het zover mocht komen, zou de acteur het in ieder geval heel anders aanpakken dan Trump. "Als ik president zou zijn, zou leiderschap enorm belangrijk zijn. Verantwoordelijkheid nemen voor iedereen en als ik het niet met iemand eens zou zijn, zou ik ze niet uitsluiten. Ik zou ze er juist bij betrekken."

Vorig jaar liet Johnson zich ook al een paar keer uit over zijn politieke aspiraties. Hij is overigens niet de enige beroemdheid die een gang naar het Witte Huis niet uitsluit. Zo zeiden eerder ook onder meer Chris Rock, Kanye West en Ron Perlman dat het presidentschap een optie is.

Campagne

In het verleden sprak Johnson zijn steun uit voor zowel Republikeinse als Democratische kandidaten, maar tijdens de verkiezingen vorig jaar hield hij zich bewust stil. Donald Trump en Hillary Clinton hebben wel allebei geprobeerd hem te strikken voor hun campagne.

"Ik heb het gevoel dat ik in een positie zit waarin ik veel invloed heb, dat is uiteraard de reden waarom ze mij vroegen", zegt Johnson.

Maar de acteur wil liever niet bepalend zijn voor anderen. "Als ik eenmaal mijn politieke opvatting met de wereld deel, zal er altijd wel een groep mensen zijn die ik teleurstel. Ook zou het verkeerd voelen als mensen, alleen maar om wie ik ben, hun politieke mening aan mij zouden aanpassen. Dat is niet wat ik wil", aldus de acteur.

Lees meer over:
Tip de redactie