LOS ANGELES - De 15-jarige jongen die Michael Jackson van seksueel misbruik heeft beschuldigd, heeft voor een grand jury (kamer van inbeschuldigingstelling) details over zijn contacten met de popzanger verstrekt. De Amerikaanse zender ABC citeerde donderdag fragmenten van de getuigenis van de jongen.

De jongen zei dat hij een keer samen met Jackson op bed lag. Jackson zou toen hebben gezegd dat mannen moesten masturberen en dat de popzanger hem dat wel wilde leren. Jackson zou daarna de daad bij het woord hebbben gevoegd.

De jongen ontkende dat hij zelf Jackson op intieme wijze had aangeraakt. "Hij wilde dat ik het deed, maar ik deed het niet". Het hoofd van het advocatenteam van Jackson, Thomas Meserau, stelde in een verklaring dat ABC materiaal had gelekt, dat op last van de rechter was verzegeld. "Deze zaak wordt in de rechtszaal gewonnen en niet door lekken in de media" aldus Meserau.

Jackson zou zich tussen februari en maart 2003 op zijn landgoed Neverland schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van de jongen. Het proces tegen de popartiest begint op 31 januari met de selectie van een jury en zal naar verwachting maanden in beslag nemen.