Marco Roelofs zou nu geen tatoeages meer nemen

Heidenroosjeszanger Marco Roelofs zou, als hij nu jong zou zijn geweest, juist geen tatoeages meer nemen. "Puur om een statement te maken."

"Tattoos zijn voor mij een schild tegen de grote boze mensenwereld", zegt Roelofs in een interview met Panorama.

De zanger heeft onder meer een tatoeage van een zwarte Mahakala en een witte Tara. "Dat komt uit het boeddhisme en daar zit een heel verhaal achter. Ik heb me hierin verdiept en ik heb overlegd met mijn tatoeëerder over welk gevoel ik wilde vastleggen."

"Ik word dan ook heel verdrietig als ik iemand hoor zeggen: Ik vind het gewoon mooi, zo'n vis. Dan denk ik: weet jij wel waar die Japanse koikarper voor staat? Dan heb je het over fashion, als je iets 'gewoon mooi' vindt. Prima, dat mag van mij, maar het doet me toch een beetje pijn."

Betekenis

Roelofs vindt het vooral jammer dat tatoeages tegenwoordig zo weinig voor mensen betekenen. "Dat jij op een maandagochtend als je bij de groenteboer bent geweest denkt: weet je wat, ik laat mij vandaag eens even een sleeve zetten. Doe maar iets. Tuurlijk, het mag, maar alles wat een tatoeage vroeger bijzonder maakte, dat is bij die mensen niet aanwezig."

Marco Roelofs presenteert vanaf 15 mei tattooshow Ink Master: Meester van de Lage Landen bij zender Spike.

Lees meer over:
Tip de redactie