Sarah Michelle Gellar had last van postnatale depressie

Sarah Michelle Gellar had last van postnatale depressie. Dat vertelt de 40-jarige actrice op Instagram bij een foto van zichzelf met haar dochter Charlotte Grace. 

"Kinderen krijgen is geweldig en het verandert je leven, meestal op een manier die je niet verwacht" schrijft de actrice op het sociale medium. "Maar net als veel andere vrouwen worstelde ik met postnatale depressie na mijn eerste kindje."

Gellar roept vrouwen op om hulp te zoeken als zij sombere gevoelens ervaren na de geboorte. Dat deed ze zelf ook: "Het was de beste keuze uit mijn leven en ik ben er elke dag nog dankbaar voor."

Ze heeft samen met acteur Freddie Prinze Jr. twee kinderen: de 7-jarige Charlotte Grace, en zoon Rocky James van 5.

Obamacare

Met de bijdrage op Instagram wil de actrice ook een lans breken voor toegankelijke en betaalbare geestelijke gezondheidszorg in de Verenigde Staten.

Sinds president Trump en de Republikeinen in het Congres de zorgwet van Obama van tafel veegden, zetten verschillende sterren zich in voor de gezondheidszorg. Presentator van zijn eigen latenightshow, Jimmy Kimmel, deed begin mei een emotionele oproep aan politici om de zorgwet in stand te houden. Hij vertelde tijdens de show het verhaal van zijn zoontje Billy, die in april werd geboren met een zeldzame hartafwijking en succesvol werd geopereerd.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie