Inge Ipenburg wil niet meer aan een relatie beginnen

Actrice Inge Ipenburg (60) is niet meer uit op een relatie. Dat zegt ze in een interview met het tijdschrift Beau Monde​.

"Mijn seksleven is soms dood tij en dat ligt deels aan mezelf, omdat ik niet op een relatie uit ben. Ik ga veel op stap met vrienden, maar ben dan vooral met hén aan het kletsen."

Ipenburg heeft in haar leven tot nog toe twee keer een relatie gehad van drie jaar. "Maar als ik er destijds bij stilstond dat ik onderdeel van een stelletje was, vond ik dat een gek idee. Na die relatie voelde het solobestaan vanzelfsprekender dan me in een nieuwe relatie te storten."

De actrice, die momenteel weer te zien is Goede Tijden Slechte Tijden, zegt dat ze soms een minnaar heeft. "Maar als die er niet is, mis ik hem niet. Ik ben altijd wel helder naar mijn minnaars toe: reken er niet op dat ik een relatie met je begin. Ik wil die beperking niet meer voelen."

Ipenburg legt uit dat ze veel haalt uit de vriendschappen die ze heeft. "Het is heel goed gelukt met de liefde. Ik hou met hart en ziel van mezelf, m'n vrienden en mijn leven. (..) Het grootste deel van mijn vrienden is een stuk jonger dan ik. Met een beetje mazzel komen zij nog bij me langs als ik negentig ben."

Lees meer over:
Tip de redactie