Guido Weijers (39) zegt "sinds een jaar of zeven" niet meer geïnteresseerd te zijn in studentes van twintig. "Ik vind het interessanter te praten met mensen die mij tegenwicht kunnen bieden, me iets kunnen leren."

"Ik heb er lang over gedaan los te komen uit het studentencircuit. Met vrouwen van mijn leeftijd had ik nooit een match. Met studentes wel", zegt Weijers in Beau Monde.

"Studentes zijn niet gebonden, maken geen toekomstplannen, leven met de dag en kunnen een dagje vrij nemen om er met de auto op uit te gaan. Die vrijheid koester ik nog steeds."

De vrienden van de cabaretier, die dit jaar voor de achtste keer een Oudejaarsconference geeft, denken dat hij is uitgeraasd. "Dat ik zo veel rustiger ben. Als ik met hen praat, loer ik niet meer over hun schouder of er toevallig mensen binnenkomen die interessanter zijn."

Op dit moment is Weijers samen met Regina, die hij zijn grote liefde noemt. "Zij woont in Amsterdam, ik in Breda. Regina is lief, mooi en lekker. Maar bovenal durft ze haar eigen keuzes te maken. Ze knikt niet alleen maar 'ja', ze kan mij aan."