Lange Frans maakt boze reacties los met uitspraak over homo's

De uitspraken van Lange Frans over homoseksuelen in een interview met Mokum Magazine zijn bij veel mensen verkeerd gevallen. ​De rapper stelt dat "homoseksuelen en transgenders zich af en toe ook eens wat minder outgoing en outspoken kunnen opstellen".

Frans Christiaan Frederiks, de volledige naam van de rapper, ging in op het recente geweld tegen transgenders. "Ik vind dit heel erg en zo zou het niet moeten zijn. Amsterdam was de homohoofdstad van Europa, maar die kwalificatie kunnen we allang niet meer claimen."

Frederiks had daarbij ook een aantal kanttekeningen. "Heteroseksuele mannen zouden met de grond gelijk worden gemaakt als ze in een soort van Geer en Goor-flow exact dezelfde dubbelzinnige opmerkingen naar vrouwen zouden maken."

De 36-jarige muzikant zegt wel dat hij voor acceptatie en tolerantie is. "Maar denk ook aan de rest."

"Uiteraard ben ik voor acceptatie en tolerantie, maar denk ook aan de rest. Je hoeft bijvoorbeeld niet voortdurend in een leren broek met een open reet door de stad te fietsen om te laten zien wie je bent, want ik sta echt met mijn bek vol tanden als ik dat aan mijn kinderen moet uitleggen. Kijk, van mij mag je, maar zoek er je moment voor uit."

Reacties

Die laatste uitspraken leidden tot verontwaardigde reacties op sociale media. Onder meer voormalig COC-voorzitter en Amsterdams raadslid Dennis Boutkan reageert boos: "Het mooie van Amsterdam is dat je mag zijn wie je wilt zijn. Ook 'outgoing' en 'outspoken' LGBTI's. Zit in ons DNA. Draag dat uit."

"Ik vind dat Lange Frans wat minder lang moet zijn. En wat minder Frans", schrijft columniste Sylvia Witteman.

Presentator Tim Hofman tweet sarcastisch: "Of je ff je zelf niet wil weze pls!"

Lees meer over:
Tip de redactie