Hollywoodsterren reageerden zondag verheugd op de verkiezing van Emmanuel Macron tot nieuwe president van Frankrijk. Na de verrassende overwinning van Donald Trump op Hillary Clinton in november hielden sommige sterren hun hart vast.

"Lang leve Frankrijk!!!!! Oh dit maakt je vrienden in de VS zo blij. Jullie kozen voor een weg voorwaarts", schreef comédienne Chelsea Handler op Twitter.

Komiek Seth Meyers liet via Twitter weten dat hij frietjes voortaan weer Franse frietjes zal noemen in plaats van Freedom Fries.

Ook presentator RuPaul was blij met de winst van Macron: "Lang leve Frankrijk!", twitterde de beroemde dragqueen als reactie op de uitslag.

Kersverse Franse president Macron houdt overwinningsspeech in Parijs
60
Kersverse Franse president Macron houdt overwinningsspeech in Parijs

Trump

Emmanuel Macron won zondag de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen van de rechts-populistische Marine Le Pen. Een stoet aan wereldleiders feliciteerden Macron met zijn overwinning.

Zoals gebruikelijk koos de Amerikaanse president Donald Trump voor Twitter om te reageren op de verkiezingswinst van Macron. "Felicitaties aan Emmanuel Macron met zijn grote overwinning vandaag als volgende president van Frankrijk. Ik verheug me erop om met hem samen te werken", schreef Trump.