Fatima Moreira de Melo en Raemon Sluiter hoeven geen kinderen. "Een paar jaar geleden had ik het daar nog wel over, maar ik ben blij dat we er in elk geval niet aan zijn begonnen toen ik depressief was", zegt Sluiter.

"Na het overlijden van mijn nichtje was de vanzelfsprekendheid ook verdwenen", vertelt de 39-jarige oud-tennisser in het AD. "Ik stond er altijd open in. Ben gek met kinderen en als het zo ver was gekomen, prima. Maar zij heeft het niet."

Moreira de Melo: "Het moederinstinct. Vroeger wel. Mijn eerste vriendje en ik verzonnen al kindernamen, maar dat was meer uit gewoonte. Zo hoorde het. Nu besef ik: niets hoort omdat het hoort. Ik voel het niet, ook niet hormonaal."

Wellicht verandert ze nog van gedachten, stelt de 38-jarige oud-hockeyster. "Kijk, misschien is het over twee jaar anders, maar ik denk het niet. En als Raemon het dan per se wil, dan moet hij dat vooral doen. Maar niet met mij."

Sluiter: "Het is overigens niet zo dat ik geen kinderen meer wil omdat ik bang ben ze te verliezen. Het is heel simpel: je kunt niet alles hebben. Je moet keuzes maken en ik ben happy met het leven dat we leiden."