Nicolette Kluijver vindt het "bizar" dat ze vrijdagavond weer aanschuift in RTL Boulevard. De 32-jarige presentatrice legde eind februari per direct haar werkzaamheden voor RTL neer toen bij haar een voorstadium van longkanker werd ontdekt.

“Ik ben er gewoon weer”, glunderde ze tijdens de opening van het programma. "Het is een hele zware periode geweest. Ik ben nog steeds aan het herstellen. Fysiek voel ik me al supersterk. Mentaal gaat het ook goed, het was echt wel een klap, maar ik kom er weer bovenop."

Kluijver werd begin maart geopereerd, een deel van haar linkerlong werd verwijderd. Half maart werd de presentatrice kankervrij verklaard. “Ik ben zo dankbaar, ik ben er gewoon weer”, zei ze vrijdag.

Krant

Volgens Kluijver weten sommige mensen niet hoe ze moeten reageren. "Ik zie soms wel dat mensen zoeken hoe ze moeten reageren. Iedereen vraagt 'hoe gaat het?' en ik kan alleen maar zeggen 'heel goed'."

De presentatrice heeft "heel veel gehad" aan de vele kaartjes, berichtjes en steunbetuigingen die ze kreeg. "Peter is heel vaak aan m’n bed komen zitten om de krant voor te lezen", zei Kluijver over Peter R. de Vries, tot verbazing van de andere Boulevard-collega’s. “Ja, zo ben ik”, reageerde De Vries.

Marathon

Kluijver heeft het plan gekregen om de marathon te lopen met anderhalve long. Wanneer ze de ruim 42 kilometer gaat rennen, weet ze nog niet. "Maar ik heb gisteren 21 kilometer gefietst. Het gaat echt goed." 

De presentatrice is nog herstellende, maar voelt zich "fysiek weer helemaal de oude". Daarom gaat ze over een paar weken ook mee naar een tropisch oord voor de opnamen van Expeditie Robinson.