Comédienne Ellen DeGeneres, die twintig jaar geleden publiekelijk uit de kast kwam als lesbienne, vindt dat ze te lang met de bekendmaking van haar geaardheid heeft gewacht.

Dat vertelt de 59-jarige talkshowpresentatrice in een gesprek met Matt Lauer van de Today Show, meldt People

DeGeneres werd het eerste openlijke homoseksuele hoofdpersonage op de Amerikaanse televisie toen zij in haar rol van de gelijknamige Ellen verklaarde dat ze lesbisch was. De actrice en presentatrice had zelf vlak daarvoor naar buiten gebracht dat ze op vrouwen valt.

"Ik verwachtte dat het een geladen aflevering zou worden, en dat was het ook omdat het zo'n grote beslissing was om op deze manier uit de kast te komen. Ik moest eerlijk zijn en stoppen met het verbergen van iets dat ik zo lang geheim had gehouden", aldus DeGeneres.

De coming-out van Ellen DeGeneres op televisie
De coming-out van Ellen DeGeneres op televisie

In 1998 stopte haar komedieserie. "Het ergste dat gebeurde na mijn coming-out is dat ik mijn carrière even kwijt was. Ik kon drie jaar niet werken, in die periode werd er geen nieuw werk aangeboden. Ik had geen geld meer en wist ook niet of ik ooit nog zou kunnen werken."

Ondanks de stress en opmerkingen die ze kreeg na de onthulling van het destijds controversiële nieuws, leerde DeGeneres er ook iets van. "Ik kreeg het gevoel dat ik sterk genoeg was om helemaal opnieuw te beginnen. Het is het beste dat me ooit is overkomen."