Mattie Valk steekt mes in de rug van Wietze de Jager, Kate Middleton wil 1,5 miljoen voor toplessfoto's, Rachel Hazes krijgt vergoeding voor zelfmoordverhaal en Boer zoekt vrouw-deelneemster Sandra Koningstein wordt bedreigd. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Voor veel mensen zal de ochtend nooit meer hetzelfde zijn: geen file meer te verdragen, geen vertraagde trein meer uit te staan en geen fietstocht meer te doen. Het ochtendritme van Qmusic-luisteraars loopt sinds deze week niet meer naar behoren: Mattie & Wietze het duo bestaat niet meer.

Geen bijzondere acties meer waarbij de heren een week van leven wisselen, of zich aan elkaar laten boeien. Geen intieme gesprekken over het leven. De samenwerking en de vriendschap van Mattie Valk en Wietze de Jager is voorgoed voorbij.

Het gerucht dat het duo van Qmusic naar Sky Radio zou verhuizen, ging al weken: de heren waren gezien terwijl ze een rondleiding kregen bij Talpa Radio en dan gaat de roddelmolen hard aan het werk. Op televisie en op de radio ontkenden ze bij hoog en laag: echt, bij Q waren ze gelukkig.

Achter de schermen bleek er echter wel degelijk onderhandeld te worden en nu weten we dat dat allemaal niet zo netjes ging als zou kunnen. Want als je een duo bent, beslis je samen. Alleen ging dat in dit geval iets anders: Wietze had het gevoel dat het samen besloten werd, terwijl Mattie door zijn twijfels niet goed communiceerde.

Donderdag werd dan de knoop doorgehakt: Mattie ging bij Q door, maar zonder Wietze. En Wietze was woedend. Vrijdag verscheen in De Telegraaf een boze mail die Wietze aan Mattie zou hebben geschreven. Hij schreef dat Mattie "zijn ziel aan de duivel verkocht" nu hij in zijn eentje verder ging.

Daar bleef het echter niet bij: Wietze haalde herinneringen op aan het pijnlijke moment waarop Mattie ontdekte niet de vader te zijn van de tweeling die zijn vriendin kreeg. "De zielige Mattie die werd bedrogen, blijkt zelf de grootste bedrieger. Een matennaaier voor wie een bankrekening belangrijker is, dan afspraken nakomen en een goede vriendschap."

Mattie reageerde vrijdagochtend in de radioshow van de twee: hij had het allemaal echt niet zo bedoeld. Mattie was eerst heel enthousiast over de overstap, maar toen hij de tijd nam er eens goed over na te denken, ontdekte hij dat het toch niet bij hem paste.

"Vorige week is het misgegaan. Ik wilde echt niet meer overstappen, ik heb hem wel lang in die waan gelaten, en hij voelde dat uiteindelijk als een enorme belediging. En nu wil hij niet meer. Ik heb een enorme puinbende achter me gelaten waar ik veel spijt van heb", aldus Mattie.

Op Twitter lopen de meningen uiteen over wie nu de schuldige is aan dit hele voorval, maar een ding is zeker: het is jammer dat een vriendschap op deze manier uiteen spat. Wat Wietze nu gaat doen, is nog niet bekend. Ver weg van Mattie blijven in elk geval.

Achterklap in beeld: OG3NE oefent in Kiev en Jimmy Kimmel emotioneel tijdens show
88
Achterklap in beeld: OG3NE oefent in Kiev en Jimmy Kimmel emotioneel tijdens show

Money, money, money

Met alle camera's die iedereen tegenwoordig altijd bij zich meedraagt, kun je eigenlijk niet meer spreken van een moment voor jezelf. Alles kan gefilmd worden, alles kan gefotografeerd worden en dus moet je eigenlijk altijd op je hoede zijn.

Dat geldt natuurlijk zeker als je op welke manier dan ook beroemd bent: paparazzi jagen op die ene exclusieve foto en als zij 'm niet maken, is er altijd wel een fan in de buurt die met zijn smartphone de boel weet vast te leggen en meteen online zet.

Het mooist zijn natuurlijk naaktfoto's: als we ze niet zelf kunnen maken, worden ze wel van een telefoon gehackt. In de meeste gevallen is het echter verschrikkelijke pech: Orlando Bloom die zijn piemel terugziet op het internet, Justin Bieber die zijn edele delen ziet hangen aan de rand van het zwembad en Bridget Maasland die topless op de voorkant van een tijdschrift staat terwijl ze denkt in alle rust op het strand te zitten.

Naaktfoto's die vrijwillig zijn afgegeven, leveren de gefotografeerden vaak in elk geval nog een leuk zakcentje op, maar als je op vakantie bent en de paparazzi weten je te pakken, krijg je er alleen maar schaamte voor terug.

Achteraf nog geld krijgen voor dergelijke kiekjes zit er vrijwel nooit in, maar als je lid bent van het Koninklijk Huis gaan de dingen nog wel eens anders.

Kate, de hertogin van Cambridge en de echtgenote van William, vond haar eigen borsten in 2012 terug op het Franse tijdschrift Closer. Dingetje wel: de royal had nooit toestemming gegeven voor de foto's. Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk dacht ze rustig ook haar borsten even een kleurtje te kunnen geven, maar achteraf bleek daar niets van waar.

De foto's komen het Franse blad als het aan de Britse royals ligt duur te staan: zij willen 1,5 miljoen euro aan schadevergoeding krijgen. Alsof dat bedrag nog niet fors genoeg is, eisen ze ook nog 42.000 euro van de krant La Provence. Dat bedrag valt lager uit, want Kate had haar bovenstukje aan op de foto's die de krant publiceerde.

Wat er dan gaat gebeuren met het geld is nog niet duidelijk, maar de royals zullen het ongetwijfeld aan een goed doel overmaken.

Nog meer money

De zaak Kate versus Closer speelt zich dan in het buitenland af, ook in Nederland kunnen we er wat van: verhalen plaatsen die later nergens op blijken te slaan. Waar De Telegraaf eind deze week flink scoorde door exclusief de brief van Wietze te publiceren, moesten ze aan het begin van de week nog uitbetalen door een ander 'exclusief' nieuwtje.

De krant en Privé meldden in april op basis van ingewijden heel naar nieuws over Rachel Hazes: de echtgenote van wijlen André Hazes zou een zelfmoordpoging hebben gedaan. Die poging zou ook meteen de reden zijn dat ze zich nu op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis bevindt.

Dingetje: het verhaal hing volledig op bronnen. Het management van Rachel reageerde ontkennend op de geruchten en toch verscheen het. De Telegraaf schreef dat de zelfmoordpoging "een wanhoopsdaad" van Rachel was om weer in contact te komen met haar zoon André.

Eind april trok de krant het verhaal al in en schreef een rectificatie groots op de voorpagina van het tijdschrift Privé. Dat was echter niet voldoende: deze week bleek dat daar nog een bedrag van 10.000 euro bovenop kwam.

Het geld is al overgemaakt en is niet bij Rachel en haar dochter Roxeanne blijven hangen: de twee hebben het geld meteen overgemaakt naar Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. 

Boer zoekt vrouw-slachtoffer

Voor wie het nog niet duidelijk was: het programma Boer zoekt vrouw is intens populair. Niet alleen kijken wekelijks zo'n 3 miljoen mensen naar het programma, ook zenden ieder jaar honderden vrouwen hun brief naar een boer in de hoop de ware te zijn van de agrariër in kwestie.

Het afgelopen seizoen leek populairder dan ook en overal werden details over de afleveringen uitgeplozen. Niet alleen boeren Marc, Olke, Riks, Herman en David werden uitgelicht, maar ook de drie dames die elk van hen uitnodigde op hun boerderijen in Zambia, Texas, Canada, Frankrijk en Roemenië.

Zo wisten we al vrij snel dat Hermans Anne een actrice was en dat Sandra van Olke een cateringbedrijf in Nederland had en dus helemaal niet naar Texas kón verhuizen. Dat laatste stuitte blijkbaar heel veel mensen tegen de borst, zeker toen in de uitzendingen bleek dat Olke smoorverliefd was, terwijl Sandra een stuk terughoudender bleef.

Uiteindelijk bleef de liefde van Olke onbeantwoord en belandde hij in de armen van een andere brievenschrijfster, maar voor Sandra eindigde het Boer zoekt vrouw-sprookje niet half zo rooskleurig. In Privé vertelde Sandra dat ze sinds haar deelname geen liefdesbetuigingen had ontvangen, maar enkel dreigbrieven.

"Ik heb bijvoorbeeld berichten gekregen waarin stond: 'Jij kunt maar beter naar het buitenland verhuizen, anders komen we je opzoeken'. Of: 'Je bent een oplichtster, een schande voor Brabant'", aldus een geschokte Sandra.

Niet dat ze bang was dat ze echt langs zouden komen, maar griezelig is het wel. Terugkomen op haar besluit om niet bij Olke te blijven zou ze echter nooit doen. "De verliefdheid was er van mijn kant inderdaad niet, dat kan gebeuren. Maar dat wil niet zeggen dat ik daar met verkeerde bedoelingen heen ben gegaan, zoals me nu door kijkers verweten wordt. Kijkers die zich alleen baseren op wat ze op televisie hebben gezien, wat niet altijd terecht is."

En verhuizen naar het buitenland; dat zou Sandra zo doen. "Ik heb inderdaad een franchise, maar ik heb afgesproken dat als ik naar het buitenland ga, iemand anders mijn plek zou overnemen. Het is namelijk altijd al mijn droom geweest om te emigreren, maar dan wel met een partner. Helaas was Olke die partner niet."