AMSTERDAM - Hennie Huisman mag na een korte ziekenhuisopname snel weer naar huis. Dat schrijft zijn schoonzoon Frank la Croix op de website van Huisman. De presentator werd maandagavond met vermoeidheidsklachten opgenomen in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Volgens La Croix hebben de artsen hem uitgebreid onderzocht, maar hebben zij niets gevonden.

Huisman heeft een drukke periode achter de rug. Televisieopnamen voor onder meer de Evangelische Omroep, de oudejaarsshow bij SBS6 en het benefietconcert 'Noord-Holland voor Azië' woensdagavond in zijn stallen vergden veel van hem. Sinds deze uitzending klaagde de 53-jarige Huisman over vermoeidheid.

De presentator zou de komende weken de zieke Ron Brandsteder vervangen in de jubileumtheatershow van André van Duin. Brandsteder is dinsdag met succes geopereerd aan een kwaadaardig bultje op zijn onderbeen. Volgens een woordvoerder van Joop van den Ende Theaterproducties herstelt hij spoedig.

Nu beide heren in het ziekenhuis liggen, zijn de voorstellingen van de André van Duin Jubileumshow in de Stadsschouwburg Nijmegen en in Theater aan de Parade in Den Bosch uitgesteld.