Rapper Boef heeft besloten toch niet over te gaan tot hoger beroep tegen zijn veroordeling tot twintig uur taakstraf voor het vernielen van een politieauto. Volgens de 24-jarige rapper heeft zijn advocaat hem verkeerd voorgelicht.

"Boef accepteert alle gevolgen van zijn daad", zegt Ali B, die rapper Boef begeleidt. Volgens hem had zijn advocaat aan Boef gevraagd of hij uitstel moest regelen. Omdat de rapper het momenteel druk heeft, kwam hem dat goed uit.

Boef wist echter niet dat dit ook betekende dat hij in hoger beroep moest gaan. "Dat wilde hij helemaal niet", aldus Ali B. De advocaat van rapper Boef is ontslagen, meldt het AD.

De Nederlandse Politiebond (NPB) stelde woensdagmiddag nog verbaasd te zijn over het besluit van Sofiane Boussaadia, de echte naam van de rappers. "Rechters leggen in Nederland straffen op in de hoop dat je er iets van leert. Ik begrijp niet dat je dan zegt: ik heb liever een geldboete, dus ik ga in hoger beroep. Dan heb je dus niets geleerd", zei voorzitter Albert Springer eerder in die krant.

Ook de hoofdofficier van het OM in Den Haag liet zich negatief uit over de rapper.

Uitpraten

Ali B en rapper Boef nodigden de voorzitter van de NPB uit om de situatie uit te leggen. "Het was een heel plezierig gesprek. Ik ben ook blij dat Boef zich laat begeleiden door Ali B. Ik heb een hartstikke goed gevoel bij die twee", aldus Springer.

Volgens Ali B zou Boef ook de eerdere eis van het Openbaar Ministerie voor een werkstraf van veertig uur, hebben geaccepteerd. "Boef is een nieuw hoofdstuk ingegaan. Hij wil de positiviteit vasthouden."