Chris Pratt is op sociale media door het stof gegaan vanwege een opmerking die hij een tijdje terug maakte. De acteur had een filmpje gemaakt met ondertiteling. Hij riep zijn volgers echter op de ondertiteling te negeren en zijn filmpje te bekijken met het geluid keihard aan. Die oproep viel slecht bij een deel van zijn fans.

Pratt kreeg het verwijt dat zijn opmerking kwetsend was voor mensen met een gehoorbeperking. Dat was niet de bedoeling van de acteur.

Met een nieuwe video bood hij zijn excuses aan. Om te laten zien dat hij het oprecht meende, gebruikte hij gebarentaal om zijn boodschap duidelijk te maken.

Hij plaatste zijn filmpje op Instagram en zette er ook nog een commentaar bij waarin hij uitleg gaf. "Ik realiseer me nu hoe bot mijn opmerking was tegenover mensen die afhankelijk zijn van ondertiteling bij video's", schrijft Pratt.

De acteur, bekend van Passengers en Guardians of the Galaxy, deed ook nog een oproep aan Instagram om ondertiteling voor mensen met een gehoorbeperking mogelijk te maken op dat social medium.