Lena Dunham bevestigt donderdag met een foto op Instagram dat ze in het ziekenhuis ligt. De Girls-actrice moest maandagavond het Met Gala in New York vroegtijdig verlaten wegens complicaties na een operatie in april.

In haar eerste update sinds het gala bedankt ze haar volgers voor alle beterschapswensen. "Het gaat inmiddels veel beter met me dan een jaar geleden, maar ik kreeg last van complicaties die voortkomen uit de meest recente endometriose-operatie'', schrijft ze.

Endometriose is een chronische aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt. Een maand geleden onderging ze een vijfde operatie in een jaar tijd om daarmee de chronische pijnen te bestrijden.

Trots

Dunham (30) schrijft dat ze trots is dat ze ondanks de pijn het modegala kon bijwonen. ''Ik wil alle vrouwen met chronische ziekten eraan herinneren dat we niet zwak zijn. Juist het tegenovergestelde. We doen ons werk vaardig, ook als we het moeilijk hebben. We zorgen voor gezinnen, ook als we nauwelijks voor onszelf kunnen zorgen. We gaan met opgeheven hoofd de rode loper op, terwijl het beter zou zijn om te gaan liggen."

Dunham bezocht het Met Gala samen met Girls-producent Jenni Konner.