AMSTERDAM - Het lijkt actrice Halle Berry op het lijf geschreven, het lied ‘Het is moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo goed bent als ik’. Berry beklaagt zich namelijk over het feit dat ze zo knap is. Dat lijkt ons inderdaad een reuzeprobleem.

"Ik haat het dat ik jarenlang 'knap' ben genoemd door iedereen. Hierdoor heb ik veel rollen misgelopen", klaagde de Oscarwinnares laatst in News of the World’s Sunday Magazine. "Iedereen had het altijd maar over mijn uiterlijk en leek al het andere over mij te vergeten."

Dat ze er goed uitziet, weet ze zelf ook wel. Ze was er immers zelf bij toen ze de Miss Teen All American verkiezing won en vervolgens meedeed aan de Miss U.S.A. verkiezing. Berry: "Er goed uitzien is een groot voordeel in Hollywood, dat weet ik. Maar je moet hard vechten om mensen andere kanten van je te laten zien, te laten zien dat je kunt acteren en dat je 'looks' alleen in je voordeel werken".

Berry heeft recentelijk toegegeven dat ze sinds ze haar blote borsten toonde in de film Swordfish (met John Travolta), het aantal aanbiedingen is verdubbeld. Maar daar hoor je haar opeens niet meer over klagen.