De organisatoren van het Fyre Festival zijn voor de tweede keer aangeklaagd. Dit keer omdat het festival bekende mensen zou hebben betaald om reclame te maken. 

Organisatoren Ja Rule en Billy McFarland worden volgens The Hollywood Reporter ervan beschuldigd dat ze bezoekers hebben verleid kaartjes te kopen voor het festival door modellen als Kendall Jenner, Bella Hadid en Emily Ratajkowski reclame te laten maken, zonder daarbij te vermelden dat ze daarvoor betaald werden.

Advocaat John Girardi klaagt Ja Rule en McFarland aan namens drie vrouwelijke bezoekers van het festival.  Volgens een document dat werd ingediend bij de rechtbank, betaalde het festival meer dan vierhonderd sterren en bekende sociale media bloggers om het evenement te promoten terwijl ze daarbij de wettelijke regels negeerden.  

De aanklagers willen dat het Ja Rule en McFarland verboden wordt om ooit nog een soortgelijk evenement te organiseren. Een verbod dat het plan van de twee om in 2018 opnieuw het Fyre Festival plaats te laten vinden, zou kunnen dwarsbomen.

Eerste aanklacht

Ja Rule en Billy McFarland werden al eerder voor 100 miljoen dollar (95 miljoen euro) aangeklaagd door een groep bezoekers, omdat het festival, waar kaartjes zo'n duizend euro kostten, zijn belofte van luxe en exclusiviteit niet nakwam.

Ook zou door een tekort aan eten, water, onderdak en medische hulp tijdens het festival een gevaarlijke en paniekerige situatie onder bezoekers zijn veroorzaakt.