De Nederlandse Politiebond (NPB) is het er niet mee eens dat rapper Boef in hoger beroep gaat tegen zijn werkstraf voor het vernielen van een politieauto. De rapper werd woensdag veroordeeld tot een werkstraf van twintig uur.

Sofiane Boussaadia, de echte naam van de Habiba-rapper, sprong in maart tot twee keer toe op de motorkap van een politieauto in Zoetermeer, terwijl vrienden en bekenden toekeken. Boef, die niet in de rechtszaal aanwezig was, liet via zijn advocaat weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Volgens bestuurder Albert Springer van de NPB heeft Boef zich totaal respectloos gedragen richting de politie. "De rechter oordeelt dat hij daarvoor een taakstraf moet krijgen. Rechters leggen in Nederland straffen op in de hoop dat je er iets van leert. Ik begrijp niet dat je dan zegt: ik heb liever een geldboete, dus ik ga in hoger beroep. Dan heb je dus niets geleerd", aldus Springer tegen het AD. 

Volgens de bestuurder is er veel onvrede onder agenten over het hoger beroep van de rapper. "Kennelijk is er ook niemand in zijn omgeving die zegt: je wordt geknipt, je moet even stilzitten", aldus Springer.