Amy Schumer staat erom bekend flinke fooien achter te laten. Volgens de comédienne komt dat doordat ze zelf tien jaar in de horeca werkte als serveerster en barvrouw.

Afgelopen maart liet Schumer een fooi van 1.000 dollar achter in een New Yorks restaurant, terwijl de rekening 70 dollar bedroeg.

"Ik geef goede fooien, omdat ik zelf tien jaar in de horeca heb gewerkt", vertelt Schumer in de radioshow van dj Howard Stern, hoorde People. "Als ik toentertijd een fooi van 1.000 dollar had gehad, zou dat mijn leven voor een maand compleet hebben veranderd", aldus de actrice.

Op de vraag van Stern of het te maken heeft met een schuldgevoel omdat ze zoveel geld heeft, antwoordt ze ontkennend. "Ik heb er geen probleem mee om veel geld te hebben, omdat ik daarmee goed kan zorgen voor mijn familie en vrienden", vertelt de actrice. "Ik denk dat ik me pas schuldig zou voelen over mijn geld als ik er niemand blij mee zou maken", aldus Schumer.

Volgens de comédienne voelt het daarnaast ook goed om geld te geven aan anderen. "Ik doe het omdat het fijn voelt en ook omdat ik vind dat ik geen keuze heb."

Matras

In april kocht de Trainwreck-ster een matras van 2.000 dollar voor een medewerker van een matrassenwinkel van wie ze daar het toilet mocht gebruiken tijdens een hardlooprondje.

"Andere winkels waar ik het had gevraagd, zeiden allemaal nee. Maar deze vrouw was ontzettend aardig", vertelt Schumer. "Ik zei dat ik het matras voor haar wilde kopen, het was niet zo dat ze me had herkend en me daarom binnen liet. En toen was het opeens nieuws", aldus de actrice.