In zijn eerste interview sinds de scheiding met Angelina Jolie geeft de 53-jarige Brad Pitt toe dat hij de afgelopen jaren te veel alcohol dronk.

"Sinds ik van school ben, kan ik me geen dag herinneren dat ik niet aan het zuipen was of een joint rookte. Toen ik mijn gezin stichtte stopte ik met alles, behalve met drank", zegt Pitt in een interview met mannenmagazine GQ. Het afgelopen jaar ging het echter mis. "Ik dronk veel te veel. Het werd echt een probleem."

Volgens Pitt is zijn probleem ook dat hij vaak de verkeerde dingen zegt. "Vaak op het verkeerde moment. Ik probeer om mezelf te verbeteren." Hij is daarvoor in behandeling, aldus de acteur. "Weet je, ik ben met therapie begonnen. Ik vind het te gek. Ik heb twee therapeuten versleten voordat ik de juiste tegenkwam."

Inmiddels gaat het beter met Pitt. De acteur heeft de drank vervangen door sapjes en water en heeft nu naar eigen zeggen de 'schoonste urine' van Los Angeles.

Eenzaam

Pitt vertelt in het interview dat hij soms eenzaam is. “Ik was na de scheiding te verdrietig om in mijn huis te zijn. Het was hier vroeger chaotisch en druk, vol met geluiden en stemmen. En dan is het dagen achter elkaar opeens stil en eenzaam. Ik kon hier even niet meer zijn, dus ik heb anderhalve maand op de grond van een vriend gebivakkeerd”, aldus de acteur. 

Ook vertelt Pitt dat zijn rol als vader compleet is veranderd nu zijn kinderen niet meer altijd bij hem zijn. De superster wil nu meer voor hen betekenen. "Altijd als ik druk met werk was, hoorde ik ze niet. Dat moet beter. Ik moet er meer voor ze zijn. Ik moet het laten zien."

Angelina Jolie

De acteur is op dit moment bezig om met Jolie afspraken te maken over de bezoekregeling. “Toen ik onder toezicht stond van de kinderbescherming, waren mijn handen gebonden. Maar we zijn nu samen bezig alles te regelen. We doen allebei ons best.”

Pitt vertelt in het interview dat hij en Jolie er niets voor voelen om een schuldige aan te wijzen in de situatie waar ze in zitten. “Het wordt vaak een kwestie van wie er gelijk heeft en wie er fout zit. Dan ben je alleen maar bezig elkaar zo slecht mogelijk af te schilderen. Dat weiger ik en gelukkig is zij het daarover met me eens. Het is al moeilijk genoeg voor onze kinderen dat hun gezin uit elkaar gespat is”, aldus de acteur.

Angelina Jolie en Brad Pitt maakten eind september bekend dat ze na ruim twee jaar huwelijk uit elkaar gingen. Het acteurskoppel had al sinds 2004 een relatie. Samen hebben ze zes kinderen.