Rapper Boef is woensdag veroordeeld tot een werkstraf van twintig uur. De rapper sprong in maart tot twee keer toe op de motorkap van een politieauto, terwijl vrienden en bekenden toekeken. Boef heeft laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De 24-jarige rapper was niet aanwezig in de rechtbank in Den Haag, zijn advocaat las een verklaring voor, zo melden in de rechtbank aanwezige media. Soufiane Boussaadia, zoals de rapper echt heet, zegt niet te hebben geweten dat de dagvaarding er lag.

"Ik had die avond te veel gedronken en ging een weddenschap aan met vrienden. Het was dom. Een misplaatste grap", aldus de rapper in een verklaring. Meteen na het incident zou Boef 1.465 euro hebben gepind om de opgelopen schade te vergoeden.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een taakstraf van veertig uur, waarvan twintig voorwaardelijk. De advocaat van de rapper hoopte op vrijspraak.

Het is niet de eerste keer dat de rapper in contact komt met justitie. In januari werd hij veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, voor het beledigen van een agent. De rapper liet weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.